Mad

 

Mad

 

Den rigtige mad, på den rigtige måde, i maverne

Her på Arendse har vi fokus på maden.
Vi tager højde for hver enkelt beboers behov, det gør vi ved at være i tæt dialog med beboeren, medarbejdere og pårørende.

Som en god udvikling har vi ændret tidspunktet, for serveringen af maden.
Det betyder at der er tilbud om morgenmad fra kl. 7.30. hvor det hjemmebagte brød kommer lige fra den varme ovn.

Midt på formiddagen tilbydes der et mellemmåltid, ved "Fristevognen" som  består af frugt, små portioner is, grød, chokolade, saltting, drikkelse m.m.

Middagsmaden er der tilbud om fra ca. kl. 12.30. Hertil tilbyder vi salg af diverse kapselvarer og vine.
Eftermiddagskaffen og te  tilbydes fra ca. kl. 15.15. og frem. Tilbehør til denne fremgår af vores "fristevogn"
Aftensmaden, som tilbydes fra ca. kl. 18.00. byder også på lune retter ud over smørrebrødet, samt salg af drikkevarer som ved middagsmaden.

"Fristevognen" kører igen til aftenkaffen m.m.

Døgnet er blevet bedre fordelt, og vi registrerer et mindre kvantum af kasseret mad.

Dagligt arbejder vi på at medinddrage husets beboere i daglige gøremål.

Vi holder fast i traditionerne, bruger årstidens råvarer og er lydhøre
over for ønsker og kritik. Vi tager udgangs punkt i de ønsker og
opskrifter som alle er velkomne med.

I samråd med beboere, pårørende og medarbejdere, er udarbejdet standarder for de enkelte måltider. Kostpolitik er næste skridt for at kvalitetssikre menuen lige fra ønsker, behov, indkøb, tilberedning, serveringen og miljøet.

Vi skæver fremover også til den nye madpyramide,hvor vi ofte f.eks. bør tilbyde saftevand frem for vand, for at sikre en god appetit til hovedmåltiderne.

Det kan nævnes at vi holder...
Tema fester
Fejrer husets fødselsdage
Fejrer nationale mærkedage
Griller om sommeren
Bager småkager og laver konfekt sammen med beboerne.
Afholder de traditionelle højtider som fastelavn,Sankt Hans, påske/ pinse, julen / nytår o.m.a.